sunnuntai 2. syyskuuta 2012

In lies we trust ( valheet joihin uskomme)- dokumentin satoa. Minun oli kirjattava tämä sangen puhutteleva Jim Marssin puheenvuoro oikein ylös, monet sanomiset kun hukkuvat videoille ja muuhun virtaan. Kirjallisena nämä pääsevät elämään eri lailla:

Monille ihmisille tämä saattaa tulla shokkina. Nykyään tämän maan hallitusmuoto on pohjmmiltaan sosialistinen. Jokaista asiaa varten on sosiaalinen ohjelma. On olemassa koulutusohjelma kansallisten koulutusauktoriteettien mukaan. Ja on sosialistinen ohjelma, jonka hyödyt ihmisten sijasta menevätkin pohjimmiltaan korporaatioille. Luulenpa, että jokainen tätä asiaa katsova olisi yhtä mieltä, että meillä on sosialilismi, joka hyödyttää monikansallisia korporaatioita.

 Tätä on viety liian pitkälle kohti kiihkoilevaa nationalismia. Mikä on hyväksi General Motorsille, on hyväksi koko maalle. Ja oli maamme sitten oikeassa tai väärässä, me vaadimme omanlaisemme vapauden ja demokratian ja jos jotkin muut maat eivät pidä tästä, sinne voidaan hyökätä ja miehittää se.

 Mitä tämä tarkoittaa? Tämä tarkoittaa, että hallitusmuoto, jonka alaisuudessa tänään toimimme, on kanssallissosialistinen. Ja tämän pitäisi shokeerata monia ihmisiä, varsinkin silloin kun ajattelet,että  kansallissosiaalismi saksaksi tarkoittaa NATSI:smia. Natsi-puolue oli Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue, Nationalsozialisticshe Dueutsche Arbeitpartie, joten he lyhensivät sen NATSI:ksi. Tämä oli fasismin muoto.

Ja mies, joka sepitti sanan fasismi oli Benito Mussolini. Mutta Benito Mussolini sanoi, ettei fasismi todellakaan ollut sopiva sana. Oikeammin se olisi ollut korporatismi. Ja tämä yksinkertaisesti tarkoittaa, että korporaatiot pyörittävät maata ja kontrolloivat hallitusta. Tämä tapahtui fasistisessa Italiassa, näin kävi Natsi-Saksassa, mutta tällä erolla: Ennen toista maailmansotaa noissa maissa valtio hallitsi korporaatioita. Yhdysvalloissa tänään korporaatiot hallitsevat valtiota. Mutta lopputulos on sama.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti