torstai 19. huhtikuuta 2012

Herääminen maailmaan Matrixin takana, sen prosessi ja merkitys yksilölle ja ihmiskunnalle

Tässä maailman monimutkaisessa totuus-palapelissä on paljon kokoamista, mutta ensimmäisten palojen yhteen liittäminen on se todellinen haaste ja kynnys, mutta tähän kun uskaltaa ryhtyä ja suoriutuu tehtävästä, loppu onnistuu kuin itsestään. Alkaa nähdä paloissa ilmiselviä samankaltaisuuksia ja yhteenkuuluvia värejä ja muotoja. Palat löytävät toisensa huimaa vauhtia etkä meinaa pysyä perässä. Alun sekasorto muuttui kun löysi kaksi yhteen kuuluvaa palaa ja uskalsi liittää ne yhteen. Siltikin pitkään ahdistaa ja tuntuu kuin tulisi hulluksi, sillä koko (entisen) maailmankuvan romuttuminen ja korvautuminen uudella on hirveä koettelemus psyykelle. Sille pitää antaa aikaa ja tilaa käsitellä asioita, mutta kun tämä myllerrys aikanaan rauhoittuu, ihminen kuten minäkin, olin lopulta sangen huojentunut, että koin tämän prosessin enkä jäänyt oman mieleni vanginvartijaksi.

Konkreettisesti ottaen ensimmäisten palojen kokoaminen ja Matrixin verhon raottuminen voi tapahtua monella lailla: itsenäisesti, kuulet asioista joltakulta, luet, näet jotain herättävää. Se voi tapahtua helposti, kerralla, vähitellen vaihdellen epäuskosta uskoon ja kieltämiseen..kuitenkin se on tapahtuva jos kohtaa riittävän herkistävän tiedonjyvän tai asian ja jos ei ole massiivisia mielen suojauksia.

Väittäisin, että suurimmalla osalla ihmisistä on vähintäänkin alitajunnassa "ettei tämä kaikki voi olla tässä", että maailmassa on jotain perustavanlaatuisesti pielessä, mutta arkitodellisuudesta on hyvin vaikeaa havahtua, onhan se rakennettu todellisuudeksemme. Mutta jos kohtaa totuuden, siihen herää, jos ihmisessä on säilynyt tiettyjä perustavanlaatuisia ominaisuuksia maailman viettelevissä tuulissa. Luulen tärkeimmiksi tietynlaisen herkkyyden ja riittävän itsenäiseen ja kriittiseen ajatteluun kykenevän mielen. Mitä enemmän kykenee vielä luottamaan itseensä ja vaistoihinsa ulkoisten auktoriteettien sijaan, sitä suurempi mahdollisuus havahtua.

Moni on silti hyvin syvällä auktoriteettiuskossa, suorastaan aivopestyjä ajattelemaan, tuntemaan ja toimimaan juuri niin kuin heidän toivotaankin. Kun tällaisessa mielentilassa olevalle ihmiselle tarjoaa jotain aivan päinvastaista maailmankuvaa, tämä helposti pelästyy, pakenee tai hyökkää aggression tai huumorin keinoin, jotta asioita ei tarvitsisi kohdata. 

Jokaisella on oikeus olla tietoinen tai tiedostamatta asioita, mutta tietynlaista perspektiiviä asian merkityksellisyydestä antaa, että jos kollektiivinen tietoisuus ei pian riittävästi herää eivätkä ihmiset aktivoidu, koko maapallon elollinen ajautuu vauhdilla kokonaisvaltaiseen tuhoon 1% raha (finanssimaailma)eliitin takia, joka vaikuttaa todella tuhoavasti jotakuinkin jokaisella elämän osa-alueellamme. Erityisesti heidän takiaan, mutta myös 99% tietämättömyyden ja osittain myös välinpitämättömyyden takia. Olisi sanoinkuvaamattoman traagista jos näin kävisi. Siksi te ketkä asioista jo tiedätte: Puhukaa asioista, levittäkää tietoa valtaisaa mielikuvitusta käyttäen, tehkää asioita eteenpäin vieviä juttuja, kehittäkää itseänne rauhaan ja rakkauteen. Valmistautukaa parhaimpaan ja pahimpaan. 




Varjon ja valon puhutteleva valokuva tähän loppuun.


2 kommenttia:

  1. Kenties yksi havahtumisen edellytyksiä on sisäinen muutos, joka yleensä syntyy enemmän tai vähemmän vahvan elämänkriisin tai muun sielua syvästi järkyttävän tapahtuman ansiosta. Toisinaan tuntuu, että Suomessa on sittenkin vielä liian hyvin asiat, jotta heräämisiä tapahtuisi isommassa määrin. Täällä ei vielä ole todellista puutetta oikeastaan mistään ja vain erittäin harvojen ihmisten pitää taistella jokapäiväisen olemassaolonsa puolesta ja selviytyäkseen täällä hengissä päivästä päivään. Valittaa osataan, jos mistä ja missä vain ja niistä myös kirjoitetaan - epäkohdista ja vääryyksistä, mikä sinällään tavattoman hienoa -, mutta niiden jauhamiseen ei kannata juuttua kovinkaan pitkäksi aikaa eri palstoille, vaan pitäisi kyetä siirtymään myös aina se ratkaiseva askel eteenkin päin.

    Muutos alkaa ensisijaisesti sieltä omien korvien välistä: omista asenteista,tavasta ajatella,tavasta toimia ilman ristiriitaa sanojen ja tekojen välillä. Sitä voi muuttaa vain itseään,ei toisia,mutta toiset voivat alkaa toimia tavallasi,kun on joku,jonka esimerkkiä he haluavat seurata. Muutos alkaa siis ensin sieltä ruohonjuuritasolta. Emme voi ulkoistaa kaikkea aina jostain ulkopuoleltamme tulevaksi. Kun ruohonjuuritasolla alkaa muutosta tapahtumaan,muuttaa se väkisinkin ryhmädynamiikkaa eri yhteisöissä ja kollektiivisesti ja tällöin se lopulta pakottaa myös sen valta- ja rahaeliitin muuttumaan. Ellei heillä ole sen myötä kykyä sopeutua muutokseen, jäävät he niiksi "sopeutumattomiksi".

    VastaaPoista
  2. Kirjavihje Elämäntieto/taito/filosofia.

    Olen lukenut erästä suomalaisen kirjoittamaa uutta elämänfilosofista kirjaa Alkuajatus - Elämän pieni käsikirja (Hannu 2010). Kirjan mukaan kopioimme lapsuudesta lähtien ajatuksia ympäristöltämme, ja nämä ajatukset määrittelevät meille vahvasti minkälaisia meidän tulisi olla, ja mitä meidän elämässämme tulisi tehdä, jotta täyttäisimme kunkin ajan ja ympäristön vaatimukset "kunnollisesta" ihmisestä. Ulkoiset ajatukset asettuvat mieleen ulkoisiksi tahdoiksi ohjaamaan elämänvalintoja, jonka takia oma tahto vajoaakin osittain tai kokonaan tiedottomuuteen.

    Kirjasta löytyvän tiedon varassa oppii tarkastelemaan ajatuksia mielessään. Kun ajatus paljastuu, siitä tulee tietoiseksi, jolloin sen voi valita pois. Sitä ennen se vaikuttaa toimintaan tiedottomuudesta, eikä henkilö välttämättä huomaa sitä lainkaan, eli toisin sanoen hän elää unessa. Tätä työtä tehdessä tietoisuus itsestä ja omasta tahdosta kasvaa, ja vähitellen valinnat siirtyvät kohti omaa tahtoa.

    Todella asiallinen, selkeä ja ennen kaikkea toimiva tietokirja, kannattaa tutustua! Lisää sivulla www.alkuajatus.org

    VastaaPoista