tiistai 17. huhtikuuta 2012

 Auktoriteettiusko veks ja luotto itseen!

Vastatakseni blogin saamaan kommenttiin: Hiiteen tietyt ja määritellyt tavat ajatella ja olla, tieteelliset maailmankuvat ja viranomaisusko. Ylhäältä päin  kansaan iskostettu nöyristely, joka on luonut tottelevia ja kyseenalaistamattomia robotteja. Nyt tarvitaan sydäntä. Aivan uutta tapaa olla ja ajatella. On kriittiset ajat saada valetuksi tilalle vankka usko yksilöihin itseensä. Vanhat korruptoituneet ja toimimattomat systeemit saavat ja niiden pitääkin romahtaa. Mitä olemme saaneet tiedeyhteisöltä, poliitikoilta, viranomaisilta? Jotain hyvääkin, mutta nykyisessä lobatussa muodossaan rahan vääristämää haitallista materiaalia, joka kehottaa esim. terveyden"huollon" saralla olemaan välttämättä lisäaineita, lääkitsemään itsemme turraksi ja syöpäänkään ei muka olla aikojen saatossa keksitty parannuskeinoa (vai vaikuttaisiko asiaan että syöpähoito  maksaa muistaakseni keskimäärin n. 50 000e/per potilas tai paljon ainakin) Meille perustellaan nimenomaan järjen, tieteen ja tutkimuksen ja totta kai yleisen turvallisuuden ja yhteisen edun nimissä ihmiskunnalle tuhoisia asioita.

Mutta on selvä, että ihmiskunta on heräämässä ikiunestaan ja herkistymässä huomaamaan valheet. Politiikka koetaan teatteriksi, einesten syöminen on kovassa laskusuhdanteessa ja luomun ja puhtaan ruoan kysyntä vastaavasti kasvaa ja pehmeät arvot yleensäkin. Se on vaatinut tapahtuakseen tilanteen luisua jyrkänteen reunalle ja siltikään Suomen katastofaalista taloustilannettakaan ei vielä ymmärretä. Vaikka pankkirismi romahduttaa vauhdilla maailmanlaajuisesti maiden talouksia ja näiden suvereniteetit, luultavasti havahtuminen vaatii konkreettisia vaikutuksia perheiden elämään: työpaikka lähti Kiinaan, läheinen tekee itsemurhan tai ruisleipä maksaakin euron sijaan kympin. Osa herää pienemmästä vihjeestä, toiselle täytyy tuoda käteen nähtäväksi ennen kuin on valmis luopumaan illuusiosta. Ihminen on hyvässä kuin pahassa sopeutuvainen,tässä kohtaa turhan sopeutuvainen.

Yhtä kaikki- vanha on koluttu luuta myöten, mutta Koneisto toki pitää kynsin hampain, mutta peloissaan vallastaan kiinni. Eliitti heikentyy, koska sen täytyy kiristää tahtiaan ja otettaan. Näiden mainingeissa myös herääminen on helpompaa ja yksilöt aktivoituvat ja vahvistuvat olemaan itse omia asintuntijoitaan. Pelolla ja tyrannialla tätä maapalloa on hallittu iän kaiken ja se on tullut päätepisteeseensä. Kollektiivinen tietoisuus kasvaa, oletko valmis liittymään joukkoon?



Vielä loppuun yksilöiden voimaantumisesta esim. aivan hiljattain Hullu juttu- ohjelmassa käsiteltiin, etteivät ihmiset enää tunnu luottavan terveysviranomaisiin vaan kääntyvät ns. ruokahippien ja omien tuntojensa puoleen vaikkakin asia ilmaistiin ruokatrendinä.

Superfood-guru Olli Posti pääsi väittelemään ärhäkän huuhaa-tiedon kyseenalaistajan, terveyssosiologian professori Markku Myllykankaan kanssa terveysruokaintoilusta. Ihmiset ovat syöneet aivan tavallista ruokaa kymmeniä, satoja vuosia, Myllykangas totesi Postille.

 Myllykankaan väitteistä koskien tavallista ruokaa Posti suorastaan hermostui.
– Ihmiset eivät ole syöneet tällaista ruokaa satoja vuosia! Ei ole syöneet valkoista vehnää satoja vuosia, eikä prosessoituja, pästoroitua ja homogenoituja ruokia. Tuotteita ei ole ollut olemassa satoja vuosia, kyllähän sinä sen tiedät! Ihmiset eivät ole koskaan olleet niin sairaita kuin nykyään, Posti totesi kiivaasti.

Myllykankaan mukaan Posti kuitenkin väheksyy tiedettä.
– Miten sinulla on kanttia vastustaa rokotuksia? , Myllykangas kysyi Postilta
– En halua työntää elohopeaa suoniini. Ei tarvitse kuin mennä Antti Heikkilän kotisivuille, niin sieltä tulee aika vaikuttavaa argumenttia, vastasi Posti.

Toinen väittelijöistä puhui pää punaisena ja käski luottamaan häneen itseensä näissä asioissa kun toinen mokoma esiintyi rauhallisena ja käski luottamaan itseensä asiantuntijana. Kumpikohan on kumpi;)?

http://www.mtv3.fi/makuja/uutiset.shtml/yle-ruokahipin-ja-terveysviranomaisen-kiivas-vaittely---kumpaa-pitaisi-uskoa?1517004


6 kommenttia:

  1. On kivaa olla hereillä. Anonyymi kommentoijakin suosittelee;)

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Kyseenalaistamisen ja ihmettelyn jalon taidon sain imettyä itseeni jo äidinmaidon välityksellä ja lapsuuskodin perintönä, kiitos viisaiden ja valveutuneiden vanhempieni :).

    Minulle terveet elämäntavat lisä- ja säilöntäaineettomine ruokineen ja juomineen ja kohtuullistaminen kaikissa elämän osa-alueissa on elämäntapa, josta jo sinällään saa suunnatonta nautintoa.

    Pelottaa kuitenkin se, jos nykymeno jatkuu entisellään, mistä enää lopulta saa puhdasta ruokaa ja juomaa. Ymmärrän senkin, kuinka uuvuttavaa on taistella tätä henkiinjäämistaistelua liian ennenaikaista kuolemaa vastaan, kun meitä vastaan vastapuoli taistelee ilmasta ja maasta käsin järein asein. Periksi ei silti anneta, eihän? Uskon vakaasti sen, että lopulta hyvyys voittaa pahuuden.

    VastaaPoista
  4. Rakastan blogiasi ! Vaikka ikää ei löydykkään kun juuri ja juuri sen verran että se riittää äänestämään ,olen silti yksi "vastavirtalaisista"! Tsemppiä bloginpitämiseen, paljon parempaa luettavaa kuin useimmat "päälläni oli tänään halpismassatuotannolla valmistettu made in china paita ja samaan kastiin kuuluvat housut ja koulun lattialta löydetyt pinnit" jne turhanpäiväistä. (anteeksi jos kommenttini loukkasi jotain)
    Ja tuli mieleen tuosta syöpäjutusta seuraava juttu minkä oon lukenu joku aika sitte.. http://www.ravintorengas.fi/ru/magazine-rus/9 oli kyllä aika mielenkiintoinen, varsinkin lääkäreiden selitys ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahdollisesti sinua voisi kiinnostaa katsoa dokumentti "Miksi syöpää ei saa parantaa" ... sen voi katsoa tästä linkistä: http://bambuser.com/v/1548437. Mielenkiintoinen ja herättää ajatuksia. Erityisesti tämän kautta tajuaa, kuinka valtavat lonkerot lääketeollisuudella on ja kuinka suuri voima sillä on dissata kaikki hyvä, mikä tulee sen ulkopuolelta. Oman päätöksesi mukaan voi vapaasti jakaa dokumenttia eteenpäin :).

      Todella hienoa, että olet nuoresta iästäsi huolimatta persoona, joka osaa kyseenalaistaa asioita ja ajatella myös omilla aivoillaan :).

      Poista
  5. Tekisi hyvää opetella ja ymmärtää se mekanismi, miten esimerkiksi tiede toimii. Se on itseään korjaava systeemi eikä siellä tällaisia kusetuksia mitä foliohattuilijat esittävät voi pitkällä tähtäimellä päästä läpi vaikka kuinka olisi rockefellerit tutkimuksen rahoittajina.

    Kun maailman monimutkaisuutta ei tahdo hyväksyä, kaikki näyttää salaliitolta.

    Ei muuten Posti juossut cooperissa 3500 m. Juoksi sen, mitä kuka tahansa hoikka nuorehko mies juoksee.

    VastaaPoista