sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Puheeni päättäjille blogin avauksena  

Haluan alempana tekstissä olevalla jo aiemmin tehdyllä puheellani päättäjille tutustuttaa teitä maailmaani- siihen, joka vuosi sitten avautui eteeni. Joka oli ennenkin sisältänyt pitkän liudan problematiikkaa sodista epätasa-arvoisuuteen ja riistoon, mutta jotka kuitenkin olivat vain sanoja vailla merkitystä. Sota oli sotaa kuin luonnonlakina, riisto suorastaan itseohjautuva, anonyymi ilmiö jne. kunnes ymmärsin, etteivät nämä asiat itsestään tapahdu vaan tarvitsevat taakseen ihmisiä ja tahoja toteuttamaan näitä asioita. Ihmiset, kuten minä tein, helposti tyydymme toteamaan asioita pyrkimättä asioiden taustoille. "Mitä" on hyvä alku, mutta ilman "Miksi"-kysymystä, jäämme asioihin tyhjän päälle. Mielestäni jokaisen "vielä uinuvan" mieleen pitäisi saada heräämään ja itämään eräs olennainen kysymys: "Miksi on niin paljon paikallisia ja maailmanlaajuisia ongelmia, jotka vain pahenevat vuosi vuodelta jos kerran jokainen valtaapitävä on kautta aikojen halunnut ja luvannut (ainakin puheiden ja jylhien tavoitteiden mukaan) saada nämä epäkohdat hävitetyksi historian kirjoista tai vähintäänkin aisoihin?" Näiden alustussanojen kera viime vuoden lopulla tehty puheeni, joka suorastaan tulvi suuresta asioiden/tunteiden käsittelytapeesta:

 

Puheeni päättäjille ja kaikille niille, ketkä koneistojen takana vaikuttavat tahallaan ja haitallisesti todelliseen elämään

tekijä: Toisinajattelija päivä: 11. joulukuuta 2011 kello 0:27 
 
SINÄ valtaapitävä! Joka luot maailmaan tahallisesti eriarvoisuutta ja kasvatat kuilua entisestään. Sodit, mutta annat ihmisten kuolla nälkään. Yksityistät maailman, hankit patentit koko elämän kirjoon. Olet tehnyt maailmasta moraalittoman bisneksen, riistotalouden, jonka hintaa maksaa koko olevainen maapallolla. Manipulaatiokoneistolla kasvatat lapset muottiin, ajat heidät kulutuksen, liiallisen työn ja kiireen oravanpyörään: elämään, jonka tarkoitus on kuluttaa ja vieroittaa ihminen todellisista tarpeistaan ja olemuksestaan, ei luoda onnellisia ihmisiä.

Sinä valtaapitävä, joka tahallisesti ajat itsenäiset valtiomme vieraan vallan alaisuuteen ja toteutat taustalla vallanhimoisia suunnitelmiasi. Luot rahaa ja velkaa tyhjästä, jotta voit ryöstää ja orjuuttaa huijauksella muita. Raiskaat oikeudet hyvään elämään. Viet tulevaisuuden pohjan tulevilta sukupolvilta. Luot totalitäärista pelon ilmapiiriä, toimit mielivaltaisesti ja rahan eteenpäin ajamana kaikilla aloilla. Propagandalla johdat harhaan; käyttämään turvalliseksi määriteltyjä, mutta oikeasti terveydelle vaarallisia elintarvikkeita, lääkkeitä, rokotteita..Romutat ihmisten moraalin, tavat ja perinteet, viihteellistät ja tyhmennät kansaa television ja valtamedian keinoin. Myrkytät elinympäristömme ydin- ja geenisaasteella, maan ja taivaan kemikaalivanoin, tuhoat luonnolliset elinympäristömme teollisuuden tieltä. Ajat maat ja kansat ahdinkoon. Ajat luonnon kasveine ja eläimineen sukupuuttoon. Tietoisesti tapatat ihmiskuntaa.

Miten aiot korvata näistä aiheutuneet psyykkiset, fyysiset, sosiaaliset ja hengelliset sekä ihmis- ja eläinkunnan että muun luonnon kärsimykset, ongelmat ja tuhon? Millä hyvität nykyisille sukupolville menetetyn terveyden, kuoleman ja maapallon- kotimme-tuhoamisen? Miten aiot selittää tuleville sukupolville miksi tehtiin niin kuin tehtiin (mikäli selviydytään vallalla olevasta ongelmakentästä)?  

Ja kun kaikki on tuhottu ja valta on sinulla, maanalaisessa bunkkerissasi muiden kaltaistesi kanssa sinulla on aikaa istua rahakasan päällä ja miettiä...Olenko voittaja?

Tunteva ihminen ja elävä olento tarpeineen maapallolla: Toisinajattelija 11.12.2011

2 kommenttia:

  1. Hyvä bloggaja, luin juttusi ja huomasin sellaisen tosiasia puutteen; Ensin me heräämme kritiisiksi, sitten näemme ristiriidan, kolmantena sovitamme näitä tietoisesti mutta vaistonvaraisesti todellisuuteen ja neljäntenä ymmärrämme että meidän tulee tietää paremmin, miten kaikki toimii, mikä tätä maailmaa oikein pyörittää.
    Joka mies jää yleensä tähän, selvästi arkiajattelijaa korkeammalla, mutta nyt pitäisi vielä ottaa se suurin askel ja nousta tiedostamisessaan hallitseen tieteellisen kritiikin kohtaamisen. Tämä edellyttää meiltä kahta asiaa; Tieteellistä otetta ja Tieteellisen maailmankatsomuksen omaksumista. Maailma ei nimittäin muutu kuin viemällä vanhan toiminna tilalle uudenlainen toiminta.
    Miten sainä olet ajatellut, minkälainen on sinun uudenlainen toimintamallisi?

    VastaaPoista
  2. Parahin Hannu, haluan huvikseni lisätä että tieteellinen maailmankatsomus ei tunnista etiikkaa, tunneälyä, empatiaa, moraalia tai arvoja, eikä siten tarjoa vastauksia elämän perimmäisiin kysymyksiin tai anna meille mitään suuntaa. Nykypäivän tieteelliset kokeet ovat vain yksi monista tavoista pyrkiä selittämään maailmaa, mutta niitä ei voi pitää tienä elämän totuuksiin. Tiedemiehille riittää rationaalinen päättelykyky, tunteita tai tietoisuutta ei tarvita, eikä niitä kyetä selittämäänkään. Miksi ylipäänsä tiedeyhteisön auktoriteetin hyväksyntä ideoille/ajatuksille on tärkeää? Onko sillä jotain virkaa, tekeekö sillä jotain? Meidät on jo pienestä pitäen koulutettu tieteellisen itsekkääseen ajattelutapaan, ja mihin ollaan menossa? Osaamme ja voimme nykyään tieteen voimalla esim värjätä taivaan harmaaksi mössöksi joka ikinen päivä, mutta onko hommassa mitään järkeä? Itse koen että auktoriteetti, tasa-arvottomuus, raha, itsekkyys/erillisyys yms jäävät hyvin nopeasti menneisyyteen epäterveinä ideoina, eräänlaisina opettavaisina muistoina.

    VastaaPoista